12 Kasım 2015 Perşembe

Yenilenen dış tasarımı ve yeni özellikleri ile en hızlı tabletler arasında yer alan Samsung, Tab 3 serisi ile en çok satanlar arasında yerini almayı başardı. Hafif ve kullanışlı olan Tabletler konusunda dünyanın önde gelen isimlerinden samsung, tasarımlarına verdiği özeni, malzemelerin kalitesine göstermediğinden samsung cihazlarında sık sık sorunlar meydana gelmektedir.


Samsung severlerin tabler seçimi konusunda Tab 3 en çok satılanlardan olmayı başarmıştır. Birçok kullanıcı son zamanlarda tabletlerin açılmadığını ve şarj olmadığını söylemeleri ile beraber araştırmalarımızı hızlandırarak. Samsung severlerin şarjlarını sonuna kadar kullanmamaları gerektiğini öğrenmiş bununla birlikte, kalitesiz orjinal olmayan şarj aletleri ile soket girişini bozma gibi durumların yaşanacağını ayrıntıları ile öğrendik.

Samsung Tab 3 ve Benzeri Modeller neden açılmaz ve şarj almaz ?

Sıklıkla yapılan hatalar arasında cihazı uzun süre kullanmak ve şarjın son noktasına kadar sömürmek bunun sonrasında tabletini şarja takanlar şarj olmadığından giriş entegresini zorlamaları ile beraber sorunun çoğalmasını sağlamaları ile birlikte hatanın nereden kaynaklandığını bulmanız için resimli bir şekilde ayrıntıları ile alt kısımda bu konuyu sizlerle paylaştım.

Oldukça hassas olan Samsung Tabletlerin kapağının nasıl açılacağı konusunda sanal ortamda pek fazla bilgi yer almadığından bu kolay işlemi nasıl yapacağınızı resimli bir şekilde maddeler halinde alt kısımda bulabilirsiniz.

- Öncelikle Cihazı düz ve zarar görmeyeceği bir zemine koyun. Kredi kartı benzeri kalın bir kart ile yan kısımdaki gri tarafı yana doğru hafif çektiğinizde açılacak gibi olduğunuz görebilirsiniz. Bu esnada açılan yere hafif kartı sokarak yana doğru, yavaş yavaş çekmeniz gerekmektedir.


Burdaki püf noktası gri kısmı hafif çekince açılan boşluğa kartı sokarak yavaş yavaş yanlara doğru açmanız. Tabi bur işlemi yaparken, Tuşların ve şarj girişinin olduğu yerlere dikkat edin. Köşeler sizi biraz zorlasada sakın çekerek açmayın, kart ile kaldırmaya çalışın.

Tablet Açıldıktan Sonra Ortaya Çıkan Görüntü


Oldukça basit bir işlem sonrası kapağını açmış bulunuyoruz. Özellikle nasıl açılacağını bilmeyenler tablete zarar vermemek için herhangi bir müdahalede bulunmazlar. Bu kapağı tutan herhangi bir vida bulunmadığından üst kısımdaki gibi uygulamalar sayesinde kolaylıkla açabilirsiniz.

Alt kısımdaki resimde ok ile belirttiğim kırmızı,mavi ve siyah renklerindeki kablo bataryanın kablosudur. Bu kısmı özenli bir şekilde hava doğru çekerek batarya ile olan işlevini kesmemiz gerekir. Daha sonra 30 - 40 dakika bu kabloyu takmadan bekledikten sonra tekrar kabloyu takarak cihazı 60 dakika felan şarzda bırakıyoruz.



Üst kısımdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra Power ile beraber ses kısma tuşuna 40 saniye kadar basılı tutuyoruz. Halen ekranda bir değişiklik veya şarj yok diye uyarı gelip kapanıyorsa, sorunun kaynağı farklı bir kısımdan olabildiğini unutmamak gerekir.

Tablet kapandıktan sonra özellikle şarj almadığı düşünenler, Şarj entegresi zorlandığından bu kısımda sorun ortaya çıkması kaçınılmaz olabiliyor. Alt kısımda BU KISIM olarak gösterdiğim yerdeki entegrenin değişmesi gerekebilir. İnternet ortamında 30 - 50 TL arasında değişen bu yedek parçanın takma işlemide oldukça kolaydır. Alacağınız malzemenin kalitesine önem verin çin malı ürünlerde aynı sorunların tekrar yaşanmasını istemiyorsanız.


Samsung tabletim şarj almıyor, Samsung Tab 3 kapandı açılmıyor, Tablet kapağı nasıl sökülür, Tab 3 batarya sıfırlama

Samsung Tab 3 Tabletim Şarj Olmuyor ve Açılmıyor ?

Đăng Bởi:

Bình luận

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder