25 Ağustos 2015 Salı

Dörtyol Satılık Daire


Akdeniz'in incisi Dörtyol son yıllarda artan nüfusu ile birlikte hızlı bir kentleşme içerisine girmiş gibi görünüyor. Hızlı nüfus artışı, dışarıdan Dörtyol'a gelen yoğun göçler ve bir çok bölgeden ilçemize yönelen turistik gezilerle beraber ilçe de yoğun bir konut isteği oluşmaya başladı. Daha beş yıl kadar öncesinde büyük şehir ilçesi olmamakla beraber nüfusu da şuan ki nüfusuna oranla daha az olan Dörtyol günümüzde yoğun ilgiyle karşı karşıya kalmaktadır.

Dörtyol'un son iki senedir gördüğü bu yoğun ilginin pek çok sebebi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de son yerel seçim öncesinde Hatay'ın büyük şehir olması denilebilir. Bu şekilde Hatay ve ilçeleri artık daha çok dikkat çekmeye başladı. Dörtyol'un sahil kesimine yakın bölgelerdeki arazilerin ticari olarak değerlendirilmesi de hızla fabrikalaşmanın önünü açtı ve ilçede bir çok küçük çapta işletme açıldı. Büyük fabrikaların da ilçe ve çevresine yatırımlarını artırmasıyla ilçe bir istihdam sahası olmakla beraber hızlı bir nüfus artışına sahne oldu.

Yakın zamanda kurulması beklenen fabrikalar da Dörtyol'da ki bu hızlı nüfus artışını ve konut ihtiyacını destekler yönde devam ediyor. Suriye'den gelen göçmelerinde etkisiyle Dörtyol kiralık daire fiyatlarında artışlar da görülmeye başlandı. Apartman dairelerinde fiyatlar 600 liradan başlıyor. Mahalle aralarında müstakil evlerde ise bu fiyatlar 300'e kadar düşebilmektedir. Ancak o kesimlerde genelde yabancıya ev verilmez tarzı bir düşünce de olabiliyor. O yüzden ev bulmakta biraz zorlaşıyor. Bunun için sürekli olarak emlak sitelerini takip etmek durumunda kalabilirsiniz. Ancak tüm emlak sitelerini bir araya getiren emlakdortyol.com sizi bu dertten kurtarabilir.

Dörtyol Satılık Daire ve İşyerleri

Đăng Bởi:

Bình luận

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder