22 Ağustos 2015 Cumartesi

Kurban Bayramında Deve,Sığır,Manda,Koyun ve Keçi gibi hayvanlar kurban olarak kesilebilir. Müslümanlar için oldukça önemli bir gün olan kurban bayramında durumu kesmeye müsait olarak kişilerin kurban kesmeleri veya herhangi bir hayır kuruluşlarına kurban paralarını bağışlamaları makbüldür. Hayvanlara hiçbir şekilde eziyet etmeden daha önceden kurban kesimi yapmış kişiler tarafından kurban kıble yönüne çevrilerek alt kısımdaki dua okunması gerekmektedir.





Hangi Dua Okunur ?

اَلَّهُمََّ اِنِّى وَجََّهْتُ وَجْهِىَ لِلََّذِى فََطَرَ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضَ حَنِيفاً وَمَا اَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ اَللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ لاَ اِلَهَ اِلاََّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ 

 وَلِلَّهِ الْحَمْدُ

Allâhümme innî veccehtü vechiye lillezî fetara’s-semâvâti ve’l-erda hanîfen ve mâ ene mine’l-müşrikîn duası okunur. ve:

“Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allahü ekber Allahü ekber ve lillâhi’l hamd" diye 3 kere tekbir getirilir. Tekbir bitince:

“Bismillahi Allahü ekber” diyerek bıçağı çeker ve kurbanı keser kurban kesilince kurban kesen Allah rızası için iki rekat namaz kılar. Namazdan sonra:

“Allahümme inne salâti ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillahi rabbi’l-âlemîne lâ şerike leh” diye dua eder. Mevla'mız onun ibadetini inşallah kabul eder.

Bütün Müslümanlar, arefe günü sabah namazından itibaren farz namazlardan sonra bayramın dördüncü günü ikindi namazının sonuna kadar şöylece tekbir getirirler. Ve bu tekbirleri getirmek vâciptir.

Allahü ekber Allahü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd.

Son zamanlarda kurban kesimleri sonrası kurban derisi toplayan birçok kişi yerine kurban derilerini türk hava yollarına bağışlamanız daha doğrudur.

Kurban Kesilirken Hangi Dua Okunur ?

Đăng Bởi:

Bình luận

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder