22 Ağustos 2015 Cumartesi

Müslümanlar için en önemli günlerden biri olarak kabul edilen kurban bayramına kısa bir süre kala,okulların 28 Eylül 2015 tarihinde açılacağı özellikler öğrencilerin bayramda kaç gün tatil gibi sorularını cevapladı. Uzun süre iş ortamında çalışan birçok kişi güzel bir tatil yapabilmek için uzun olan kurban bayramı tatilini beklemeleri ile birlikte ne zaman başlayacağı ve kaç gün tatil olacağı gibi soruları akıllara getirdi. Müslümanların hicri takvimine göre zilhicce ayının onunda gününden itibaren 4 gün boyunca kutlanan kurban bayramı'nın başlamasından önceki gün arefe olarak kabul edilir.


 Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke’de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Müslümanların oldukları ülkelerde kutlanan kurban bayramı beraberinde tatili getirdiği için birçok kişi tarafından büyük heycanla beklenir.

 Kurban Bayramı 23 - 27 Eylül 2015 tarihleri arasında  4 gün olara kutlanır. Önceki yıllarda hafta içine denk gelen kurban bayramı nedeniyle 9 günlük tatil kaçınılmaz olurken, bu sene hafta sonunuda kapsadığı için 4 günlük bir tatil yapılacaktır.
  •  23 Eylül 2015 arefe günü olduğundan birçok kurum yarım gün tatil olurken, özel sektörde çalışanlar patronların insiyatifine göre tam gün tatil olabilirler.
  • 24 - 25 - 26 - 27 Eylül tam gün olarak kurban bayramı tatilidir.




Kurban Bayramı Ne zaman, Kaç gün tatil ?

Đăng Bởi:

Bình luận

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder