20 Ağustos 2015 Perşembe

14 Eylül 2015 pazartesi günü açılması beklenen okulların, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklama ile kurban bayramı ve turizimcilerden gelen talep üzerine 28 Eylül 2015 pazartesi günü açılmasına karar verilmiştir. Yapılan basın açıklamasında 2015 - 2016 eğitim yılının ne zaman başlayacağı hakkında ayrıntıları belirten davutoğlu, öğrencilere bu akşam itibari ile müjdeli haberi verdi.
 Öngörülen okulların açılması gereken tarih 14 Eylül'ün 1 hafta sonrası kurban bayramının olacak olması nedeniyle eğitim ve öğretimi tamamen etkileyeceği düşüldüğünden, önceki yıllara göre havaların daha fazla sıcak olması bu sene yaşanan turizm daralmalarınıda göz önünde bulundurarak, okulların 28 Eylül tarihinde açıklanması kararlaştırılmıştır. Bu dönem içerisinde kayıp olacak günlerin ders telafisi için ayrı bir düzenleme yapılacağı konusunada değinen başbakan bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ile de görüşmelerin yapıldığını açıkladı.
Okullar açılsa bir hafta sonrasında olacak kurban bayramı nedeniyle trafik kaza risklerininde ortadan kaldırılacağını ifade etmiştir.

Okullar Ne zaman Açılacak : 28 Eylül 2015

Okullar ne zaman açılacak?

Đăng Bởi:

Bình luận

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder