9 Mart 2016 Çarşamba

2016 Yılının ilk Güneş tutulması 9 Mart 2016 çarşamba gecesi Türkiye saati ile : 03:57'de gerçekleşti. Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Birçok kişinin merakla beklediği güneş tutulması bu sene parçalı olarak Türkiye dışında Güneydoğu Asya, Avustralya ve Hint Okyanusu'nun bazı bölgelerinde net bir şekilde izlendi.Dünya çevresinde yaklaşık on iki kez dönmesine karşın, Ay'ın yörünge düzlemi ile Dünya'nın yörünge düzlemi arasında beş derece kadar bir açı olması sonucu, Ay her defasında Güneş'in tam önünden geçmez ve dolayısıyla bu çakışma seyrek olarak oluşur. Bu yüzden, yılda iki ile beş arasında güneş tutulması gözlemlenir.




Tam Güneş Tutulmasının Türkiye'de izleneceği bir tarih bulunmuyor. Halkalı güneş tutulmasını ise parçalı olarak 21 Haziran 2020 yılında Türkiye'nin farklı bölgelerinde izlemek mümkün olacak.

Güneş Tutulması Sınıfları
  • Tam Güneş Tutulması
  • Halkalı Güneş Tutulması
  • Hibrit Güneş Tutulması
  • Parçalı Güneş Tutulması
Güneş Tutulmasının deprem üzerinde bir etkisi var mı ? konusunda araştırmalar sonrası Yapılan istatistiksel araştırma sonucunda, gerek Güneş gerekse Ay tutulmaları ile depremler arasında doğrudan bir ilişki olmadığı görülmüştür

güneş tutulması oldu mu,güneş tutulması resimleri,güneş tutulması Türkiye

Güneş Tutulması Nedir ? Güneş Ne Zaman Tutulacak

Đăng Bởi:

Bình luận

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder