25 Nisan 2016 Pazartesi

Ülkemizde Akıllı telefon kullananların sayısı her geçen gün artarken, teknoloinin devleri arasında yer alan Apple ve Samsung yeni modelleri ile birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Her yıl farklı modelleri ile kaşrımıza çıkan akıllı telefonlara yetişmek Ülkemizde ki hayat standartlarında pekte mümkün olmuyor. Özellikle telefonlara konulan vergilerin yüksek olması nedeniyle, Avrupa Ülkelerine seyahat edenler dönüşten pasaportuna kayıt ettirebilecekleri bir telefon alma ikmanı buluyorlar. Ülkemizde yur dışından getirdiğiniz akıllı telefonlarınızı kullanabilmek için ime kaydı yapmanız gerekiyor.
2 yıl içerisinde yurt dışı seyahatlerinizde sadece 1 adet telefon kaydı yaptırabilirsiniz. Ülkemize giriş yaptıktan en fazla 60 gün içerisinde imei kaybı yaptırmanız gerekir. İmei kaydı yaptıramayanların pasaport haklarını yanacağından telefon kaydı yaptıramazlar.


İnternetten cep telefonu IMEI kaydı nasıl yapılır?

  • E-devlet uygulaması ile beraber İMEİ kayıtlarınız için E-devlet giriş bilgilerinizin olması gerekmektedir. Eğer bu bilgilere sahip değilseniz herhangi bir ptt şubesinden kimlik belgesini ile 4 TL karşılığı temin edebilirsiniz. İlk girişi yaptıktan sonra telefon ve mail adresinizi güncellemeniz şifre unutma esnasında şifrenizi kolayca sıfırlamanızada yardımcı olacaktır. Giriş bilginiz var ama giriş yapamıyorsanız ve telefon, mail gibi bilgileriniz güncel değilse ptt şubelerinden baştan şifre tedarik etmeniz gerekmektedir.
  • 2016 yılında güncellenen Cep Telefonu Harcı 138,80 Tl olarak güncellenmiştir. Online olarak ödemenizi gerçekleştirebileceğiniz Cep Telefonu Harç Ödeme kısmına giriş yaparak gerekli bilgiler ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.  Bunun yanı sıra Banka internet şubenizden Vergiler ve Borçlar sayfasından ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Burda dikkat edilmesi gereken en önemli olay, Kendi bilgileriniz yerine Pasaport sahibinin bilgilerini eksiksiz olarak yazmanı gerekiyor. Telefonun İMEİ numarasını öğrenmek için *#06# yaparak arama tuşuna basarak imei numaranızı öğrenebilirsiniz. Yanlış IMEI ile yapılan kayıtların iptali veya düzeltilmesi mevzuat gereği mümkün değildir. Bu işlemlerin ardından en az 1 saat sonra E-devlet internet sitesine giriş yaparak alt kısımdaki resimdeki gibi sırasıyla işlemlerinizi yapmanız gerekiyor.
E-DEVLET sitesine giriş yapın arama kısmına İmei kayıt şeklinde yazın ve karşınıza alt kısımdaki linkte yer alan kısmı seçin ve Devam Et seçeneğini seçin.



Karşınıza açılan ekranda Kendi adıma ve çoçuğum adına başvuracağım seçeneği çıkacaktır. Burda dikkat edilmesi gereken telefonu yurt dışından getiren pasaport sahibinin kendi bilgileri ile başvurmanız gerekiyor.


Gerekli bilgileri ayrıntılı bir şekilde doldurduktan sonra Yeni pasaportlar 9 karakterli olması ve U,S,Z,P başlaması gerekiyor. Eski ve G harfi ile başlayan pasaportlar 7 harf ile başlamaktadır. Bu pasaport nosuna dikkat edilmesi gerekiyor.  Gerekli bilgiler doldurtuktan sonra devam et seçeneğine tıklıyoruz ve karşımıza ödeme kısmı geliyor. Eğer daha önceden ödeme yaptıysanız, ödememi kontrol et seçeneğini seçebilirsiniz. Ödemeniz kabul edildiyse onaylanacaktır. Alt kısımdaki gibi ödemenizin onaylandığı gösteren bir ekran karşınıza çıkacaktır.



Onayla seçeneğine tıklamanızın ardından iptal ve düzeltme işlemleri aktif olmayacaktır.

İMEİ KAYIT ESNASINDA YAPILAN HATALAR

Ödemeler esnasında kendi T.C. kimlik numaranıza imei harcını ödediniz, fakat pasaport sahibi başkası işte bu durumda paranın iadesini dilekçe ile talep etmeniz gerekecektir. Ücretsiz iadesinin uzun sürede iade edileceğinden 60 gün içerisinde telefon için tekrar pasaport sahibi adına harcı ödemeniz gerekecektir.

    İnternetten (E-Devlet) Cep Telefonu IMEI Kaydı Nasıl Yapılır?

    Đăng Bởi:

    Bình luận

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder