22 Nisan 2016 Cuma


Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılında hizmete başlayan kolay randevu alma sistemi ilk olarak 2011 yılında hizmete başladı. Eskiden hastanelerde muayene olabilmek için beklediğiniz sıralar büyük bir eziyetti. Teknolojinin ilerlemesi ve Sağlık alanlarında yapılan yenilikler arasında Online olarak internet üzerinden gitmek istediğiniz hastanenin randevusunu ve doktor seçimi kolay bir şekilde bir kaç dakika içerisinde gerçekleştirmenize olanak sağlayan MHRS sistemi hastanede sıra bekleme derdine son veriyor.


Özellikle son zamanlarda dikkatimi çeken hastanelere Alo 182 veya internetten online yaptırmayan hastaların en sona bırakıldığı ve randevusunu yaptırmış hastaların zaman kaybına uğramamaları için saat ve tarihinde muayene olmalarıda MHRS sistemi ile randevu almayanların bidaki hastaneye gidişlerinde önceden randevu almalarında etken oluyor.

Türkiye'nin birçok hastanesinde başlayan sistem, Ağız ve Diş hastaneleri, Aile Sağlık Ocakları tarafındanda uygulanmaya başlaması özellikle sağlık konusunda sıkıntılar çekmiş birçok kişi tarafından ilgiyle karşılandı. Hastaneye gitmeden birgün önce randevunuzu yapabilirsiniz. Bununla birlikte aynı hastanede farklı bölümler olmak üzere 2 adet randevu oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz randevuları iptal etmek için 80 dakika önce sisteme giriş yaparak randevu iptal seçeneğini seçmeniz gerekecektir.

İnternetten Hastane Randevusu (MHRS) nasıl Alınır ?

İlk olarak https://www.mhrs.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra karşımıza illerin yer aldığı bir ekran çıkacak alt kısımdaki resimde örnek olarak gösterdim. Bulunduğunuz ili seçin ve bekleyin.


İl Seçimini yaptıktan sonra O ilde yer alan hastaneler Alfabetik sıraya göre karşınıza çıkacaktır.


Eğer aradığınız hastane bu kısımda yer almıyorsa, özel bir bölüm olabilir. Bunun için giderek randevu almanız gerekebilir. MHRS sisteminde tüm hastaneler yer almasına rağmen bazı bölümlerinde olamayacağı belirtilmiştir.

Hastane seçimini yaptıktan sonra Adres ve telefon bilgileri ekranı ve altında kırmızı olarak belirtilmiş Randevu Al seçeneği karşınıza çıkacaktır. Randevu al seçeneğine tıkladıktan sonra sizden giriş bilgileriniz istenecektir. Eğer giriş bilgileriniz yok veya ilk kez giriş yapıyorsanız alt kısımda yer alan Yeni üyelik işlemlerini gerçekleştirmeniz istenecektir.

Üyelik esnasında alt kısımdaki bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız randevu esnasında ortaya çıkabilecek sorunları ortadan kaldıracaktır. Ayrıca Mail adresiniz ve Telefon numaranızı doğru yazın yarın, birgün şifrenizi unutursanız bu bilgiler sizden talep edilecektir.


Randevu işlemine devam ederken Klinik seçimi yaparak hangi hastanelerde o bölümün olduğunu öğrenebilir bölgesel olarak randevu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.



Yukarıda yer alan randevu bilgilerini seçtikten sonra sizden doktor ve saat seçimi hakkında ayrıntıların istendiği bir ekran gelecektir. Burda dikkat edilmesi gereken kural doktorun üzerine tıkladığınızda uygun saatler karşınıza çıkacaktır.

Bu işlemler size zor gelmiş olabilir. Bunun dışında cep telefonu veya sabit hatlardan 182 nolu numarayı arayarak kendinize veya yakınınıza hastane randevusu alabilirsiniz. Randevu esnasında T.C. kimlik numarası ve randevu başkasına alınıyorsa yakınlık derecesi gibi bilgiler sizden istenecektir.


İnternetten hastane randevusu alma, hastane randevusu nasıl alınır resimli anlatım


İnternetten Hastane Randevusu (MHRS) nasıl Alınır ?

Đăng Bởi:

Bình luận

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder